
Fysiska kurser i Falsterbo
De olika kurserna hittar du längst ner på sidan.
Om du vill ge bort presentkort mejla mig på info@brodochkvarn.se
Surdegskurs
Surdeg, säd, mjöl och baktekniker – hur gör man för att lyckas? Välkommen till en tvådagarskurs där du får lära dig baka hälsosamt och gott! Du kommer lära dig om vägen från spannmål till färdigt surdegsbröd – verkligen från ”ax till limpa”.
Vi bakar med ekologiskt mjöl, färskmalet mjöl och kulturspannmål. Det blir dagar fyllda av kunskap och inspiration. Du kommer hem rågad med bakglädje, egna bröd och frallor och en surdegsstart för kommande bak.
Kursen passar bra både för nybörjare och för de som redan bakat med surdeg. Vi gräddar i vanliga ugnar och använder samma typ av redskap som du har hemma – tanken är att du ska kunna göra precis det samma när du kommer hem till ditt eget kök.
Genom att ha kursen i två dagar kommer du kunna göra alla steg själv och därmed lätt kunna upprepa hela processen när du kommit hem. Detta eftersom bra surdegsbröd kräver minst två dagar.
Lördag kl. 9.30 – ca 15.00
Söndag kl. 9.30 – ca 12.30
Plats: Bakstudio, Falsterbo
Antal deltagare: 9
Första dagen kommer vi varva teori med att baka. Jag bjuder på en lunch som vi äter i bakstudion. Dag två kommer vi grädda bröd, mer teori, repetition och utvärdera resultatet. Jag bjuder på fika.
Pris: 2350 kr
Övrigt
Jag förbehåller mig rätten att ställa in kurser vid för få deltagare. Du kommer då få information minst två veckor före kurstillfälle om den skulle ställas in (hittills har alltid mina kurser varit fulla). Om du får förhinder kommer jag utannonsera platsen och om den blir fylld får du kursavgiften tillbaka. Om en pandemi gör att kursen inte går att genomföra eller att kursledaren blir sjuk, får man självklart pengarna tillbaka. Om kursen är full får du gärna kontakta mig så får du en reservplats om det blir möjligt.
Boende
Behöver du boende, så kontakta mig gärna så skickar jag förslag info@brodochkvarn.se
Från tidigare kursdeltagare:
Så suveränt bra! Christine varvade teori och praktik på ett imponerande sömlöst sätt, delade med sig av allt från vetenskapliga belägg till enkla knep som underlättar bakandet. Så lättsamt, så generöst! Tack för en toppenkurs Christine, och alla glada medbagare!
Birgitta Wernbro-Augustsson
Online-kurser hemma
Hitta din kurs i slutet av sidan
Om du vill ge bort presentkort mejla mig på info@brodochkvarn.se
Flera olika online-kurser
Upptäck hur du kan baka luftiga och smakrika surdegsbröd med fullkornsvetemjöl – hemma i ditt eget kök, i din egen takt. Mina onlinekurser är perfekt för dig vill gå i din egen takt och ha möjlighet att titta hur många gånger du vill.
Allt med fokus på fullkorn – för ett bröd du kan äta med gott samvete, utan att tumma på smak, textur eller näringsinnehåll.
Välkommen att ta nästa steg i din brödresa – vi visar hur du lyckas, från spannmål till färdigt bröd.
Från tidigare kursdeltagare:
Hej! Ja vill bara skicka ett stort TACK för möjligheten att lära sig göra surdeg. De här är tredje surdegen ja gör på 2 veckor och denna gång fungerar det! Knepet att friska upp surdegen funkar betydligt bättre än att mata den. Tusen taack!! Är inne på dag 3 nu och surdegen är så bubblig o fin!
Mvh Emelie
Hej, jag har precis tittat klart på kursen. Trots att jag har bakat surdegsbröd i många år, så lärde jag mig en hel del! Du har satt ord på sådant som jag instinktivt vetat men kanske inte förstått förrän nu. Jag har inte riktigt fått till det, men jag inser att jag måste bli bättre på att forma bröden. Nu är jag väldigt sugen på att sätta igång och baka.
Vänligen, Camilla









